Grūdų ir sėklų daigiklis, ŽALIAS VITAMINAS
Grūdų ir sėklų daiginimo instrukcijos:
1. Išrūšiuokite grūdus ir pašalinkite visus tamsius, susmulkintus, susitraukusius grūdus ir šiukšles.
2. Supilkite grūdus į vidinę Sprouter stiklinę ir keletą kartų nuplaukite švariu šaltu vandeniu. Vanduo nutekės pro angas stiklinės apačioje ir nereikės naudoti sietelio.
3. Įdėkite vidinę Sprouter stiklinę į išorinę ir užpilkite geriamuoju vandeniu santykiu 1:3. Jei grūdeliai ar šiukšlės išplaukia į viršų, surinkite juos nuo paviršiaus ir išmeskite – jie vis tiek nesudygs. Stiklo viršų uždengiame dangteliu su skylutėmis, kad į mūsų grūdelius nepatektų dulkės ir vabzdžiai (ypač vasarą), o taip pat, kad oras laisvai patektų į stiklą. Oro buvimas yra labai svarbus daigumo veiksnys. Pageidautina, kad vanduo, kuriame mirkysite grūdus, būtų geras – toks, kokį geriate patys. Išmirkę grūdai aktyviai „gers“ vandenį.
4. Palikite kelioms valandoms, kad grūdai išbrinktų ir padidėtų. Todėl reikia orientuotis ne į valandų skaičių, o ieškoti, kad grūdeliai sušlaptų ir padidėtų maždaug 1,5-2 kartus ir taptų minkštesni. Vidutiniškai pakanka 8–12 valandų
5. Grūdams išbrinkus, juos reikia gausiai nuplauti švariu vandeniu ir palikti germinatoriaus stiklinėje daiginti per naktį be vandens (jei procesas vyksta dieną, germinatorių reikia padėti tamsioje vietoje). Antrą kartą vandens pilti nereikia, kad grūdai neužspringtų, taip pat atminkite, kad per didelė drėgmė sukels puvimą. Skalauti vandeniu būtina tik periodiškai, bet ne rečiau kaip kartą per 8 valandas, nes grūdų paviršiuje yra natūralių mielių, kurios gali sukelti rūgimą ir pelėsio susidarymą. Grūdams reikalingas nuolatinis vandens atnaujinimas ir deguonies prieiga, todėl kuo dažniau skalaujame ir vėdiname grūdų indą, tuo geriau. Tokiu atveju grūdų sluoksnius reikia švelniai supurtyti.
6. Grūdus pageidautina mirkyti saulėje – naikina bakterijas. O daiginti geriau tamsoje, bet šiltoje vietoje. Atsiradus 1-3 mm ilgio daigams, grūdus jau galima valgyti. Šioje formoje jie yra naudingiausi. Dygimo greitis priklauso nuo grūdų rūšies. Stebėjimų duomenimis, avižos sudygsta tik 2 dieną. Kažkur tarp grikių ir avižų yra rugiai ir kviečiai. Baltos šaknų uodegos ant jų matomos maždaug po paros. Tačiau daigumas priklauso ne tik nuo paties grūdo, bet ir nuo išorinių veiksnių. Jei staiga po 2 dienų grūdai neišdygo (parengimas: 1-2 mm dydžio daigas), pajuodo ar supelijo – jų valgyti negalima.
7. Daigai turi būti nuskinti per 2-3 dienas nuo išbrinkimo ar sužaliavimo. Jūsų skonio receptoriai yra geriausias rodiklis – jei daigai skanūs, laikas juos valgyti. Daigintus grūdus galima laikyti šaldytuve iki 48 valandų, tačiau turint gerą oro prieigą ir žiūrėti, kad grūdai neišdžiūtų. Visi daigai turi būti laikomi tamsiausioje šaldytuvo vietoje. Venkite valgyti patamsėjusių ar sausų šaknų daigų. Tai reiškia, kad tokių sodinukų vertė yra maža ir jie jau vytimo procese.
8. Jei norite daiginti grūdus iki žalios masės, daigintuvą pastatykite ryškioje šviesoje, bet ne tiesioginiuose saulės spinduliuose.
Naudingi patarimai, kaip daiginti grūdus ir sėklas:
Daigai turi būti švaraus ir gaivaus kvapo, neturi būti nemalonaus kvapo (rūgštaus, pasenusio ar pelėsio). Nepamirškite kruopščiai nuplauti germinatoriaus ir dangtelių karštame vandenyje tarp dygimo. Norėdami pašalinti kvapus ir bakterijas, daigintuvą karts nuo karto galite nuplauti karštu druskos vandeniu arba sodos tirpalu.
Ne visos sėklos sudygs, kai kurioms tai užtruks ilgiau. . Patartina atskirti sėklas, kurios negali dygti (susmulkintos, nespalvotos, susiraukšlėjusios ir sėklų lukštai. Šios dažniausiai išplaukia į paviršių plovimo metu.
Plaunant sėklas dygimo metu ir prieš pradėdami dygti, įsitikinkite, kad jas gerai nuplaukite, o vanduo, kurį išpilate, dabar yra skaidrus.
Pupeles rekomenduojama skalauti dvigubai daugiau nei kitas sėklas. rudos dėmės turėtų būti vengiama.
Sėklos daiginimui turi būti laikomos sandariame inde kambario temperatūroje.Kokybiškos sėklos paprastai išliks gyvybingos 2–5 metus.Tačiau pirmenybė teikiama abiem. Galite naudokite šviežesnes sėklas.
Daigintus grūdus geriausia valgyti žalius. Galite valgyti sveikus arba sumalti trintuvu ar mėsmale, o tada sumaišyti su džiovintais vaisiais, medumi, riešutai, šviežios žolelės ar vaisiai, tarkuotos morkos. apie su kviečių gemalais kažkuo primena daugeliui pažįstamą musli. Taip pat galite pasigaminti šviežių salotų su kviečių daigais, tiek daržovių, tiek vaisių.
Tačiau atminkite, kad geriau tokį patiekalą suvalgyti iš karto ir nelaikyti jo ilgai. ! Bet jei patiekalą su daigintais grūdeliais vis tiek ketinate dėti į šaldytuvą, įpilkite į jį šiek tiek citrinos sulčių arba medaus.
Jei kramtydami grūdai virsta kramtomoji guma. , tada tai nelabai tinkama daiginimui veislė, organizmui ją sunku virškinti.
Green Vitamin grūdų ir sėklų daiginimo rinkinys:
1. Vidinis stiklas
2. Išorinis stiklas
3. Sandarus dangtis
4. Uždenkite skylutėmis
5. Kartoninė pakuotė
Klientų klausimai
Užduokite savo klausimą
Customer Reviews
0
Grįžti į prisijungimo puslapį