Vitaminas K, Solgar, 100 mcg, 250 tablečių
Vitaminas K yra riebaluose tirpus vitaminas.
Paprastai vartojamas siekiant sumažinti kraujavimo, kepenų ligų ar ilgalaikio antibiotikų vartojimo riziką. Daugiausia šio vitamino yra lapiniuose žalumynuose (visose salotose ir kopūstuose). Atminkite, kad maisto produktų užšaldymas gali sunaikinti vitaminą. Jo taip pat yra vištų kiaušiniuose, žuvų taukuose, piene ir pieno produktuose, kiaulienos ir jautienos kepenyse, žaliuosiuose žirniuose, šparaguose, moliūguose, pomidoruose, agurkuose, cukinijose, grūduose, sojų pupelėse ir alyvuogių aliejuje.
Tik pusė. paros dozės vitamino K pas mus patenka su maistu. Likusią dalį gamina žarnyno bakterijos (turinčios gerą žarnyno veiklą). Tačiau, kaip taisyklė, jo atsargos mūsų organizme yra labai mažos.
Kaip maisto papildą vitamino K galima įsigyti tabletėmis, kapsulėmis, taip pat skystu pavidalu.
>Rekomenduojama paros norma suaugusiems 60-120 mcg, vaikams (priklausomai nuo amžiaus) 10-60 mcg.
Vartojimas: 1 tabletė per dieną su maistu.
Be: glitimo, kviečių, pieno, sojos, mielių, cukraus, natrio, dirbtinių priedų, saldiklių, konservantų ir dažiklių.
Įspėjimai: laikyti sausoje, vėsioje, vaikams nepasiekiamoje vietoje. Nenaudokite, jei apsauginis žiedas sulūžęs arba jo nėra. Jei esate nėščia ar maitinate krūtimi, prieš vartodami pasitarkite su gydytoju.
Kiti ingredientai: dikalcio fosfatas, mikrokristalinė celiuliozė, augalinė stearino rūgštis, augalinė celiuliozė, augalinio magnio stearatas.
Sudėtis | ||
Patiekimas: 1 tabletė | ||
Vienai porcijai | % DV | |
Vitaminas K  ; | 100 mcg | 125 % |
Kalcis (dikalcis fosfatas) | 45 mg | 5 % |
Grįžti į prisijungimo puslapį